Boja obrva za plavuše - pravilno iscrtavanje obrva

Boja obrva za plavuše


Plava kosa je oduvijek trend, no stalno je morate njegovati kako bi ostala sjajna i kako ne bi izgubila tu pravu nijansu plave. Međutim, veoma je bitno znati da je boja obrva za plavuše veoma važna i ako pogodite nijansu i oblik svojih obrva odradili ste pola posla.

Izbor boje
Prvo i osnovno je da ne iscrtavate obrve dok ne izaberete pravu nijansu za vas. Izbor uključuje tri veoma bitna faktora kojim se morate voditi, a to su:
  •  boja kose
  • očiju 
  • kože


Obrve moraju izgledati prirodno, te samim time se stopiti sa vašim oblikom lica. Kao što smo već u jednom članku navodili boju obrva uvijek birajte 1-2 nijanse tamniju od vaše kose, ali ukoliko smatrate da je to previše i ako previše zatvaraju vaše lice onda nemojte, sve je uglavnom do vašeg izbora. Vodite se rečenicom manje je više. Ako ste se tek ofarbali u plavo, odnosno ako niste prirodna plavuša zamolite vašeg frizera da vam ofarba i obrve kako biste izgledale što prirodnije.


Boja očiju određuje boju vaših obrva


Boja obrva za plavuše se također može voditi bojom očiju, naravno ukoliko imate tamnije oči možete crtati i tamnije obrve ili ukoliko imate svjetlije oči možete crtati svjetlije obrve. S plavim očima sjajno izgledaju svjetlo smeđe ili sive nijanse jer daju vašem licu profinjenost i tajnovitost. Isto vrijedi i za djevojke sa zelenim očima.

Pravilno crtajte obrve


Nakon što nađete pravu nijansu za vaše obrve potrebno ih je i pravilno nacrtati. Prilikom crtanja obrva vodite računa o tome da olovku ili četkicu ovisno o tome čime crtate obrve ne vučete desno lijevo, i ne pravite debele linije nego olovkom ili četkicom tapkate po obrvi i pravite minijaturne crtice u dijelu gdje nedostaju dlačice ili gdje vam fali obrve. Ne precrtavajte obrve kako biste ih napravile većim, nego se vodite svojim oblikom.

Nadam se da će vam neki od savjeta biti od koristi, te da će boja obrva za plavuše biti u potpunosti uklopljena uz vašu kosu, oči i kožu.

CONVERSATION

0 komentari:

Objavi komentar